Kennisbank

Stappen voor de overstap naar 2023.2 (in combinatie met verlof in Tim)

Voor het laatst bijgewerkt op: 16 januari 2024
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Dit artikel is alleen van toepassing voor gebruikers van TimEnterprise die ook de verlofregistratie gebruiken.

Om de overstap naar 2023.2 soepel te laten verlopen voor verlof in TimEnterprise zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden.


Stappen uit te voeren voor de update
Deze stappen voer je het liefste uit voor de update, zo voorkom je dat er ongewenste zaken rondom verlof zichtbaar worden. Lukt het niet om dit vooraf te doen? Dat is geen probleem, het kan ook gewoon als de update al uitgevoerd is.

  1. Op de roostercategorie het vinkje uitzetten bij “Onderdeel van verlofsaldo” uitzetten. Ga hiervoor naar Management > Rooster en verlof > Roostercategorieën.
    ! Zet dit vinkje uit op alle roostercategorieën !
    Let op! Maak je geen gebruik van de CAO-module van Tim maar van handmatige budgetten, zet het vinkje dan alleen uit bij roostercategorieën die je niet voor verlof gebruikt, bijvoorbeeld ziekte.
  2. Maak het controlerapport (van type: Controle CAO/Verlof inrichting) en verwerk de eventuele uitkomsten zodat alle inrichting in Tim helemaal correct staat.

Stappen na de update

  1. Bij de update wordt opnieuw verlof gegenereerd voor het huidige jaar én het volgende jaar (mits er al budgetten waren). Op die manier zijn de budgetten direct volgens de verbeterde verlofcode berekend en in het nieuwe format weergegeven.
  2. Maak het verschillende rapport. Dit is een overzicht van type “Controle CAO/Verlof overgang van 2023.1 naar 2023.2”. In dit rapport staan de verschillen tussen de oude en vernieuwde verlofberekening in Tim. Achter het verschil staat ook de oorzaak van het verschil in verlofbudget.
Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 1 van de 1 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres