Kennisbank

Hoe vul ik mijn rooster in?

Voor het laatst bijgewerkt op: 14 december 2023
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Het rooster is de plek binnen TimEnterprise waar je de werkbare uren per dag kunt invullen en waar je over het gehele jaar inzicht hebt wanneer je verlof hebt opgenomen, de feestdagen zijn en wanneer je eventueel ziekte bent geweest.

Om je rooster te vullen ga je naar Mijn Tim > Mijn rooster in de webclient.

In de bovenstaande grijze balk in het rooster vind je hoeveel uur je per jaar moet inroosteren, hoeveel uren je ingeroosterd hebt en hoeveel uren je nog in te roosteren heb. Het aantal in te roosteren uren is gekoppeld aan je contractuele uren.

Om zelf je rooster te vullen klik je in het detailpanel op Rooster > Zelfroosteren.

Door links in de kalender een tijdsperiode (dag, maand, weeknr, weekdag) te selecteren kun je voor deze periode de werkbare uren per dag toevoegen, zoals in onderstaande voorbeelden, waarbij januari en dinsdag + donderdag geselecteerd zijn. Je kunt zo meerdere combinaties en een werkpatroon maken.

Vervolgens kun je dan rechts in het detailpanel de duur voor de geselecteerde dagen aangeven.

Met de button “Wijzig geselecteerde dagen” kun je dan deze wijzigingen in je rooster doorvoeren. De ingeroosterde uren zijn nu zichtbaar in de kalender links op het scherm. De betekenis van de verschillende kleuren in de kalender kun je vinden in de legenda, op de knop rechts onderin.

Het kan zijn dat in je organisatie het werkpatroon bij het invoeren van het contract vooraf is ingevoerd, dan kun je  in het detailpanel ‘contractueel’ selecteren. Dan zal het rooster ingevuld volgens vooraf ingevulde werkpatroon. Dit kun je ook gebruiken als basis om daarna alsnog met wat handmatige wijzigingen het gewenste rooster te creëren.

Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 3 4 van de 7 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres