Altijd en overal mobiel werken

Totalmobile - Digitaal mobiel werken

Totalmobile is een software applicatie waarmee je mobiel werken volledig kan digitaliseren. Door de handige en gebruiksvriendelijke software te implementeren in jouw organisatie, maak je de arbeid op locatie productiever, efficiënter, leuker en vooral makkelijker.

Steeds meer mensen werken mobiel en dit zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Maar dit gaat niet altijd goed. Denk aan werkbriefjes en de daarmee gepaarde administratieve rompslomp. Aan moeite met plannen waardoor medewerkers te weinig tijd hebben om taken te volbrengen of er juist gaten in hun agenda ontstaan. En denk aan het bijwerken van dossiers, dat je eigenlijk meteen ter plekke wilt doen.

Met Totalmobile bieden wij een tool waarmee mobiel werken productiever, efficiënter en leuker wordt. De tool is ontwikkeld met de gebruiker in ons achterhoofd en is te koppelen aan elk backoffice systeem. Zo kunnen medewerkers die mobiel werken hun taken goed en met plezier volbrengen.

Meer tijd

Met Totalmobile zijn je medewerkers veel minder tijd kwijt aan administratieve handelingen. Een besparing van 60 minuten per dag per medewerker kan zeker worden gehaald. Met de extra tijd kunnen je medewerkers extra afspraken maken of meer tijd besteden aan hun taken.

Minder administratie

Met Totalmobile hebben je medewerkers met één app toegang tot de relevante informatie uit meerdere backoffice systemen. Als een medewerker een dossier bijwerkt, wordt de informatie automatisch doorgestuurd naar de relevante backoffice systemen: eenmalig vastleggen, meervoudig gebruiken.

Minder kosten

Kosten worden vooral bepaald door de besteedde tijd van een medewerker. Met Totalmobile is een medewerker minder tijd kwijt aan administratieve handelingen en reizen. Verder heeft je medewerker altijd alle relevante gegevens bij de hand, zowel online als offline.

Effectiever werken

Met de app heeft de buitendienst altijd op het juiste moment de beschikking over de juiste informatie. Met één app hebben je collega’s toegang tot hun werkschema, taakdetails en ondersteunende documenten. Zo kunnen zij hun taken goed en effectief verrichten.

Optimale inzet

Efficiënt medewerkers en middelen plannen, zowel handmatig als volledig automatisch op basis van zelf te bepalen criteria (o.a. reistijd, competenties en beschikbaarheid). Zo kun je meer doen met dezelfde capaciteit, zonder extra werkdruk voor je medewerkers.

Blije medewerkers

Uit onderzoek blijkt dat echt niemand blij wordt van onnodige administratieve rompslomp. Door de tijd die je aan administratie besteedt met 60% terug te dringen, wordt het werk leuker en makkelijker en kunnen medewerkers meer waarde toevoegen.

Duurzaam werken

Heb je er ooit bij stil gestaan hoeveel papier er wordt verspild aan werkbriefjes en dossiers? Stel je eens voor hoeveel bomen je kunt besparen door over te stappen op een digitale oplossing. En aanvullend ook CO2-uitstoot te verminderen door optimale routeplanning.

Altijd en overal werken

Met Totalmobile kun je altijd en overal werken, online en offline. Je voorkomt automatisch dat (gevoelige) gegevens op straat komen te liggen, voorkomt het ongemak van incomplete dossiers en weet zeker dat verstuurde informatie altijd aankomt.

De functies van Totalmobile

Met Totalmobile hebben je mobiele werkers altijd en overal direct toegang tot de juiste informatie. Je kunt elk bedrijfsproces digitaliseren in een handomdraai, ongeacht platform of apparaat. De medewerker vult digitale formulieren direct in, verkrijgt actuele achtergrondinformatie en legt zelf nieuwe informatie vast, zowel on- als offline.

Natuurlijk kunnen foto’s, handtekening en GPS locatie worden toegevoegd. Centraal monitor je de voortgang en je hebt meteen inzicht in alle geleverde werkzaamheden. Welke specifieke functies voor jou geschikt zijn hangt helemaal af van jouw organisatie. Ontdek welke functies bij jouw organisatie aansluiten.

Case study: Duurzamer werken door digitalisatie 

Gemeente Hardenberg & Totalmobile

Bij veel gemeenten verlopen processen nog op de klassieke manier: via papieren werkbonnen, tekeningen en urenbriefjes. Tegelijkertijd is de roep om duurzamer te werken urgenter dan ooit. Zo ook op de afdeling Openbaar Gebied in een van de grootste gebieden van Nederland: de gemeente Hardenberg. Daar ging men recent op zoek naar een passende, moderne oplossing. Digitalisering bood het antwoord.

De complete case study lezen

Vraag de casestudy aan als PDF via de onderstaande knop. Wij hebben ook in samenwerking met gemeente Hardenberg een mooie video gemaakt die duidelijk uitlegt hoe Totalmobile de gemeente helpt.

CASE STUDY PDF

Totalmobile Case PDF ontvangen


“Het heeft ons heel veel gebracht. Heel wat minder ergernissen. Heel wat minder papier”

Elisabeth / Directeur

“Ik merk ook aan de medewerkers dat ze het plezierig vinden dat ze meer verantwoordelijkheid hebben”

Peter / Teamleider buitendienst

“De foutmarges zijn beduidend minder, die zijn er nagenoeg uit”

Gerlof / Werkvoorbereider

“Het maakt het werk makkelijker, voor zowel de collega’s in het veld als voor mij.”

Maarten / Planner

Veelgestelde vragen
Hoe integreert Totalmobile met backoffice systemen?

TotalMobile wordt standaard geleverd met een volledige XML bericht gebaseerde, SDK (Software Development Kit). Uiteraard leveren wij support om alle integratievormen, bijvoorbeeld Web Services, FTP of bestandsuitwisseling toe te passen om ook met jouw systemen gegevens uit te wisselen.

Kan Totalmobile gegevens uit meerdere systemen tegelijk halen?

Ja. TotalMobile kan gegevens uitwisselen met zo veel systemen als nodig is. Zowel heen als terug. Eén van de voordelen van deze benadering is dat gegevens uit meerdere systemen tegelijk worden gepresenteerd aan de eindgebruiker. Dit als onderdeel van het naadloze proces waar de medewerker direct toegang krijgt tot de informatie die hij of zij nodig heeft om het werk uit te voeren.

Welke API's hebben jullie?

Totalmobile levert de eigen adapter API. Dit is een SDK ondersteund .NET API, welke wordt gebruikt om integraties te schrijven. Wij leveren ook adapters die worden gebruikt voor Web Services, e-mail, File System, POST en FTP die het mogelijk maken om XML-berichten te sturen en te ontvangen, met minimale ontwikkelingsinspanningen. De Totalmobile-integratie server ondersteunt de toepassing van XSLT-berichten. Als onderdeel van de SDK leveren wij ook een data synchronisatie API, om gegevens te synchroniseren met de verschillende backoffice systemen.

Met welke systemen kunnen jullie integreren?

Totalmobile kan met bijna ieder backoffice systeem integreren. Als je wilt weten of ook jouw systemen met Totalmobile kunnen koppelen, neem dan contact met ons op.

Hoe veilig zijn de gegevens?

Héél veilig. Alle lokale data zijn AES256 versleuteld op een manier dat deze enkel toegankelijk is voor de geselecteerde gebruiker, op het bekende mobiele apparaat, binnen TotalMobile. Alle data is daarnaast AES256 SSL versleuteld tijdens data uitwisseling, door middel van een RSA2048-sleutel. Ook worden gemaakte foto’s niet in de galerij van het toestel bewaard, maar alleen binnen Totalmobile.

Welke apparaten en software ondersteunen jullie?

Totalmobile werkt op Android, iOS en Windows.

Hoe eenvoudig is het om werkzaamheden in te plannen en te roosteren?

Ronduit makkelijk. Als je backoffice systeem niet de mogelijkheid heeft om werk in te roosteren, dan heeft Totalmobile een eenvoudige webbased planomgeving die het mogelijk maakt om te filteren op werktypes en medewerkers, locaties van taken te bekijken en gebruikers met drag-and-drop in te plannen in de agenda.

Wat gebeurt er met informatie die gedurende de dag verandert?

Informatie die gedurende de dag verandert, zoals bezoekinformatie, kan altijd worden geüpdatet. Wij leveren integratie berichten om dit mogelijk te maken en automatisch in te stellen.

Kun je op afstand het apparaat of de gegevens vergrendelen?

Totalmobile beveiligt de eigen informatie dusdanig, dat jij je niet druk hoeft te maken over het beheer van het apparaat. Dit sluit naadloos aan bij het BYOD werken (Bring Your Own Device), waar gebruikers zelf hun apparaat kiezen. Totalmobile heeft de mogelijkheid om informatie op een apparaat uit te laten schakelen door een beheerder, of automatisch nadat een apparaat voor een te lange tijd offline is geweest. Om het apparaat te ‘killen’, zou MDM (Mobile Device Management) software noodzakelijk zijn, maar dit is niet benodigd om de oplossing te gebruiken.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres