Kennisbank

Hoe verzend ik mijn uren / dien ik mijn uren in?

Voor het laatst bijgewerkt op: 13 juni 2023
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Als je de verantwoorde uren definitief wilt maken in TimEnterprise, zal je deze moeten verzenden/indienen. Dit kun je doen door in jouw TimEnterprise naar tabblad ‘Registratie’ te gaan. Dit is ook de plek waar je de uren hebt verantwoord.

Het verzenden/indienen van de uren kan worden gedaan door in het detailpanel naar ‘Verzenden’ te gaan. Zodra je op ‘Verzenden’ gedrukt hebt, kom je een overzichtsveld met drie datums.

  • ‘Geregistreerd t/m’ geeft aan tot welke datum jij je uren verantwoord heb in je Registratie. Is de datum rood gekleurd? Dan ligt de registratiedatum te ver achter volgens de door jouw organisatie ingestelde norm voor tijd verantwoorden.
  • ‘Gefiatteerd t/m’ geeft aan tot welke datum jouw fiatteur, vaak de leidinggevende of projectleider, de uren gecontroleerd en geaccordeerd heeft.
  • ‘Compleet t/m’ geeft aan tot wanneer jij de werkzaamheden volledig hebt ingevuld, maar nog niet hebt geregistreerd.

Voordat je de uren kunt verzenden/indienen is het belangrijk dat je volledig de dagen invult. Het kan zijn dat  vanuit de organisatie gevraagd wordt om de locatie en/of het in/uitklokken moet worden ingevuld.

Mocht dat nog niet zijn gedaan en je wilt je uren verzenden/indienen, dan wordt dit aangegeven in de volgende melding. Je zult dan eerst deze gegevens aan moeten vullen voordat je de uren kunt verzenden.

Je zult zien zodra dat je alles volledig hebt ingevuld de blauwe button met de ‘t/m’ zich aangepast, tot deze datum kun je dan je uren indienen.

Door op de blauwe button te drukken kun je de uren verzenden/indienen. Je herkent als het indienen van je uren goed gegaan is, door de toaster die verschijnt met de datum t/m wanneer je de uren hebt verzonden. Na het verzenden is de blauwe button dat is enabled met daarin de t/m datum.

In het tabblad registratie kun je nu ook zien t/m wanneer de registratiedatum is verzet door het ezelsoortje op de registratiedatum, het kleurverschil in de matrix (subtiel en afhankelijk van je scherminstellingen) en de registratiedatum die links bovenin het scherm getoond wordt.

Ten slotte is er nog de ‘Verzend t/m’ button. Mocht je niet de gehele periode tot de aangegeven t/m registratiedatum willen indienen, kun je door op deze knop te drukken de registratie datum verplaatsen naar een gewenste datum.

Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres