Kennisbank

Hoe transporteer ik verlof van een gesloten CAO-regel?

Voor het laatst bijgewerkt op: 8 februari 2023
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Wanneer een CAO-regel eindigt in een bepaald jaar, kan het zijn dat er nog wel verlof op deze CAO-regel staat. Wanneer je de CAO-regel afsluit en daarna het transport uitvoert, komen deze restant niet altijd op de juiste/gewenst regel terecht. Met onderstaande stappen, kun je de het getransporteerde saldi op de gewenste CAO regel krijgen.

  • Houd de CAO regel die je wilt afsluiten nog open (zet er dus nog geen einddatum op).
  • Voer het saldotransport uit zoals je gewend bent.
  • Na de uitvoering van het saldotransport ga je naar de CAO-regel die afgesloten moet worden en kies voor het tabblad Mutaties. Hier staan nu allerlei mutaties op die naar aan andere CAO-regel moeten. Het gaat dan om de mutaties in het nieuwe jaar (met de datum 1-1-20XX).
  • Op dit tabblad klik je op kolommen instellen (via het menu of met de rechtermuisknop een van de kolomkoppen).

    Kies met het groene plusje voor CAO regel > Naam. Dit is de naam van de CAO regel, die wordt niet standaard getoond in dit tabblad omdat je al in een bepaalde CAO regel zit.
  • Selecteer alle regels (mutaties) van 01-01-20XX die naar de nieuwe CAO regel moeten.

    Klik wederom met je rechtermuisknop op kolomkop van “CAO regel-Naam” en kies voor  Veldwaarde aanpassen. Kies hier de waarde van de nieuwe CAO regel waar de mutatie nu heen moet.

Klik op “Alle X geselecteerde records wijzigen”. De geselecteerde mutaties zijn nu terug te vinden op de gekozen CAO-regel.

Let op! Meervoudig veldwaarde aanpassen is een actie die je niet gemakkelijk kunt terugdraaien. Je verzet diverse mutaties in één actie, let dus goed op wat je doet en wat je selecteert.

  • Hierna kun je op het tabblad Algemeen van de CAO-regel die niet meer van toepassing is de einddatum invullen.
Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres