Kennisbank

Hoe vraag ik verlof aan?

Voor het laatst bijgewerkt op: 13 juni 2023
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Je kunt binnen TimEnterprise op een aantal plekken verlof aanvragen:

  • Het dashboard > Mijn aanwezigheid > Vraag verlof aan.
  • Mijn team > Bezetting > Vraag verlof aan
  • Mijn Tim > Mijn verlof > Vraag verlof aan

Via alle plekken kom je dan in het detailpaneel ‘Vraag verlof aan’ uit, waar je je verlofaanvraag kunt registreren. Afhankelijk van de instellingen binnen jouw organisatie moet je de volgende velden invullen:

Bij ‘Van’ en ‘T/m’ geef je de periode of dag aan.

Bij ‘Dagdeel’ kun je eventueel een deel van een dag selecteren, als je geen volledige dag aan verlof op neemt.  Hier heb je dan de keuze op welk deel van de dag je de verlofuren wilt op nemen en hoeveel verlofuren je dan wilt opnemen.

Via ‘Soort Verlof’ kun je het  type verlof kiezen, mits je hier budget voor hebt. Zoals (wettelijk/bovenwettelijk) verlof, zorgverlof of ouderschapsverlof.

Via ‘Toon in Agenda’ kun je aangeven of je het verlof in jouw Outlook agenda weergegeven wilt hebben en of je het daar als privé getoond wilt hebben. 

Eventueel kun je het verlof een toelichting geven. Deze toelichting is dan zichtbaar voor bijvoorbeeld de manager die het verlof goedkeurt.

Tot slot kun je via de knop ‘Gereed’ het verlof bevestigen. Wanneer verlof goedgekeurd moet worden gaat hiervan bericht naar de leidinggevende met de status “Wacht op acceptatie”, totdat deze de aanvraag goedkeurt. Hoeft er geen goedkeuring plaats te vinden, dan is alles nu in orde.

Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres