Kennisbank

Hoe kan ik licenties vrij maken?

Voor het laatst bijgewerkt op: 2 april 2024
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: minder dan een minuut

Wanneer je aan het maximum van het aantal licenties zit, kun je deze opschonen en licenties vrij maken. Dit kun je op de volgende manier doen. Ga hiervoor via de menubalk naar ‘Bestand à Systeembeheer à Gebruikersbeheer’.

Nu kom je in de gebruikersbeheer tabel waar je naar de ‘filter’ in de bovenste balk gaat. Selecteer de filter ‘Licentie overbodig’.

Hierna verschijnen alle medewerkers die zowel een einddatum in de personentabel hebben als een licentie. Als er meerdere personen naar voren komen, selecteer je ‘Shift + select (met de verschillende personen)’.

Ga naar de kolomkop ‘licentie’ en Klik op de rechtermuisknop. Kies vervolgens de optie ‘veldwaarde aanpassen’.

Je laat de selectie ‘Licentie’ leeg en bevestig de actie met ‘Alle X geselecteerde records wijzigen’. Hierna zijn de licenties vrijgemaakt.

Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).

Telefoonnummer

E-mailadres