Kennisbank

Hoe voeg ik een nieuwe medewerker toe?

Voor het laatst bijgewerkt op: 4 juni 2024
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Voordat een medewerker uren kan registreren, moet de persoon zijn aangemaakt in TimEnterprise. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een HRM-koppeling, dan zal deze worden geïmporteerd middels de koppeling.

Als er geen gebruik wordt gemaakt van een HRM-koppeling, kun je op twee verschillende plekken een persoon aanmaken.

  • Via het handmatig aanmaken van de persoon via ‘Management > Personen’.
  • Via tweede mogelijkheid gaat via de ‘Contractwissel-assistent’.

Voor de eerste mogelijkheid om een persoon toe te voegen via ‘Personen’ ga je via de menubalk naar ‘Management’ > ‘Personen’. Via het groene plusje kun je een nieuwe persoon toevoegen. Je komt in het volgende venster terecht.

In dit venster vul je de basisgegevens van de medewerker in het personentabel in. Hierbij zijn de naam en de netwerknaam verplichte velden om in te vullen. Overige velden zijn optioneel, maar kunnen wel belangrijk zijn voor verdere invulling en optimaal gebruik van TimEnterprise.

De tweede mogelijkheid kan via de Contractwissel-assistent. Via het groene plusje kom je in de personentabel terecht. Hier vul je basisgegevens in zoals in de eerste mogelijkheid.

Via het poppetje met het groene plusje kun je gebruik maken van een ‘model gebruiker’. Hierbij kun je verschillende instellingen en productrechten overnemen van een al bestaande medewerker in de database.

Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres