Kennisbank

Widget: Product – vs realisatie

Voor het laatst bijgewerkt op: 10 januari 2023
Je bent nu hier:
Dit artikel kun je lezen in: 1 min

Welke module in Tim?
BPI

Welke rechten?
Om de widget in te kunnen zien heb op een productdeelname het volgende recht nodig:

  • Budgetmatrices bekijken, of
  • Overzichten bekijken

De widget geeft alle projecten waar een projectleider of rapporteur rechten op heeft onder elkaar weer, dit kunnen dus meerdere projecten staan.

Per project wordt de realisatie t.o.v. het budget weergegeven: 8:00/50:24 geeft aan dat er 8 uur gerealiseerd (blauw in de balk) is op een beschikbaar budget van 50:24 uur (groen in de balk). Is er meer gerealiseerd dan beschikbaar was aan budget, dan wordt de overschrijding met roze weergegeven.

De budgetten die weergegeven worden in de widget zijn alle beschikbare budgetten voor de huidige periode voor dit product. *

Gaat er project over budget heen? Dan wordt dit bovenin de widget aangegeven. Zo weet je altijd hoeveel projecten evt. aandacht besteden.

Is er een product waar je wel over mag rapporteren maar er is geen budget? Dan wordt dit project wel in je widget weergegeven, maar is er alleen realisatie zichtbaar.

*Voor een goede weergave van deze widget wordt er gebruikt gemaakt van 1 gelijktijdig budget per periode. Als voorbeeld: Er worden jaarbudgetten toegekend voor projecten, maar deze worden daarna per kwartaal uitgesplitst via de budgetmatrix.

Project A heeft voor een bepaald jaar een budget van 100 uur. Via de budgetmatrix wordt dan via Periodebudgetten uitsplitsen uitgesplitst naar kwartalen. Per kwartaal wordt dan een budget gemaakt van 25 uur.

De widget toont dan elk kwartaal de beschikbare budgetten, dus 100 + 25 = 125 uur. Dit is vaak niet wenselijk.

Hoe richt je de budgetten dan in?

  • Je behoudt de budgetten per jaar: de widget toont dan het hele jaar 100 uur met de realisatie van het gehele jaar.
  • Je budgetteert bottom up: elk kwartaal 25 uur, zodat op het totaal op 100 uur uitkomt. Let dan wel op dat de widget voor de realisatie altijd rekening houdt met het gehele jaar.  
Tags:
Heb je je tijd goed besteed met dit artikel?
Nee 0 0 van de 0 vinden dat zij hun tijd nuttig hebben besteed aan dit artikel.
Kan je niet vinden wat je zoekt?
Vraag ons om een nieuw kennisbank artikel toe te voegen over jouw onderwerp.

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres