Huis-aan-huis, wandelend coachen

Thuiswerkgeluk, is dat wel zo vanzelfsprekend?

Wandelend coachen is goed voor lichaam en geest, maar hoe komen we op dit onderwerp? Een korte introductie:

Een 50 / 50 verdeling, 1 dag in de week naar kantoor of in sommige gevallen helemaal niet meer terug naar kantoor. In 2020 is er een hoop veranderd op de werkvloer, en de kans is groot dat deze werkwijze het nieuwe normaal wordt. Je hoort veel positieve geluiden van werknemers, maar toch zijn er ook nadelen aan het thuiswerken.

De nadelen van thuiswerken.

In een onderzoek van Quest komt bijvoorbeeld naar voren dat er drie nadelen kunnen zijn bij veel thuiswerken. Thuis werken is voor veel mensen erg eenzaam, je krijgt eerder lichamelijke klachten en thuiswerken kan zelfs voor meer stress zorgen. Het is lastig om werk en privé gescheiden te houden wanneer je thuis werkt. Voor de een is het heel fijn dat je even tussendoor kan stofzuigen, voor de ander werkt dit heel onoverzichtelijk en levert het veel stress op.

Kom mee naar buiten.

Wij bieden sinds kort een nieuwe service aan, huis-aan-huis wandelend coachen! Het past helemaal in ons straatje, of misschien nu wel in ons parkje. Onze werkgeluk deskundige geeft al een langere tijd coaching op het gebied van werkgeluk, en ging altijd op bezoek bij bedrijven. Nu is het lastig om alle personen tegelijk op locatie te treffen, dus komen wij naar jou toe.

We halen één van jouw medewerkers even uit de werkomgeving en verzorgen mentale maar ook fysieke gymnastiek. Even de benen streken terwijl je je hoofd kunt legen. Je mag moeilijke vraagstukken voorleggen of gewoon even stoom afblazen. Zodat je daarna weer met een frisse en fitte mindstate aan het werk kan.

Misschien ken je onze leuke kantoorhond Tink al? Die nemen we trouwens graag mee, tenzij je geen hondenliefhebber bent dan moet Tink een dagje thuiswerken.

De voordelen van buiten wandelen.

Gezondheidsnet schreef een artikel en kwam tot de conclusie, wandelen is goed voor alles. Zo is het bijvoorbeeld erg goed voor je hart, je botten, gewicht en geheugen om er maar een aantal te noemen. Maar het is ook gewoon erg goed voor je humeur!

In de onderstaande video legt Erik Scherder uit waarom wandelen zo gezond is. De neuropsycholoog geeft in gemakkelijke taal 3 belangrijke redenen.

Wandelen is dus gezond. Dit heeft met veel verschillende dingen te maken. Zo gaat er meer zuurstof naar je hersens en heeft wandelen en positief effect op je creativiteit. Ook de natuur heeft een rustgevend effect op mensen, dus het is helemaal goed om de twee met elkaar te combineren.

Er zijn veel stukken over geschreven die dit wetenschappelijk onderbouwen. Wil je hier meer over weten, lees dan het artikel van Gezondheidsnet of het artikel van Holistik.

Wandelend werkgeluk coach.

Stress en werkdruk zijn namelijk veelvoorkomende oorzaken die werkgeluk in de weg staan. Tijdens een wandeling merk je direct het verschil. Je hoeft geen boom te knuffelen om het positieve effect te ervaren van een stevige wandeling.

Wandelen in de natuur met een coach is een perfect middel om alledaagse zaken in perspectief te zien. Het beweegt je wereld letterlijk.

Meer informatie over wandelend coachen.

Heb je interesse over vragen over deze dienst? Bel met 06 14 53 12 48 of stuur een mail naar info@werkgeluklab.nl.

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres