Podcast over werkgeluk

De week van het werkgeluk, een podcast overzicht.

Een podcast over werkgeluk, dat hoor je niet zo vaak. Wat natuurlijk jammer is. Tijdens de “week van het werkgeluk” nam het Algemeen Dagblad het initiatief om dagelijks een podcast te publiceren met als thema, werkgeluk. 

Voor het gemak hebben we de podcast afleveringen verzamelt en onder elkaar gezet. 

Dag 1: Wat is werkgeluk nou precies? 

In de eerste aflevering hoor je Maartje Wolff, oprichter van Happy Office en bedenker van de “week van het werkgeluk”. In deze podcast wordt de vraag gesteld wat werkgeluk nou eigenlijk is. Ook verteld Maartje over de perceptie van werkgeluk. Het wordt nog steeds niet door iedereen serieus genomen en dat is erg jammer, want iedereen wilt gelukkig zijn op werk. 

Dag 2: Alleen praten helpt niet.

In de tweede aflevering hoor je trainer en psycholoog Onno Hamburger aan het woord. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan werkgeluk maar wat voor effect heeft dat precies? Wat voor invloed heeft de nieuwe generatie werknemers op de werkvloer? Dit hoor je allemaal in de tweede aflevering. Ook verteld Onno over zijn eigen werkgeluk.

Dag 3: Maakt meer geld verdienen gelukkiger? 

In de derde aflevering van de podcast reeks over werkgeluk hoor je Dorethée Loorbach, ondernemer en schrijver van het boek Blut. Deze harde werker legt uit dat je hart volgen in je werk niet altijd leidt tot geluk. Maar ook heel veel geld verdienen resulteert niet altijd in gelukkig zijn. Dorethée kent beide kanten van de medaille en praat erover in de derde aflevering van de podcast reeks. 

Dag 4: Je moet zelf actie ondernemen!

Anna Staats raakt haar baan kwijt in de corona crisis en begon haar eigen onderneming Toos Werkloos. In de vierde aflevering van de podcast serie praat Anna over eisen stellen aan een nieuwe baan. Bedenk wat voor jouw belangrijk is, en ga goed na of je nieuwe baan deze punten kan vervullen. 

Elke dag posten we de nieuwste aflevering van de reeks op deze pagina. Zo mis je niks van de podcast serie over werkgeluk.

Werkgeluklab, wandelen voor je geluk.

Bij het Werkgeluklab hebben we een nieuwe dienst. Wandelend coachen. Wist je dat wandelen heel gezond voor je is? Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geluk, dus ook je werkgeluk. Lees er meer over in het artikel dat we erover hebben geschreven. 

wandelend coachen werkgeluklab de voordelen van wandelen minder stress aenova

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres