In-house trainingen

Aenova kan trainingen door één van onze bevlogen consultants ook bij jou op locatie verzorgen. Een passende trainingsruimte met beamer (of vergelijkbaar) wordt dan door jou geregeld en wij zorgen voor voldoende laptops met de trainingsomgeving van TimEnterprise. De investering voor deze in-house trainingen bedraagt € 600,00 per persoon per dag (minimaal twee deelnemers) en € 200,00 per persoon per dag voor elke extra deelnemer. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal.

In-house training aanvragen

Consulting

Onze consultants helpen je graag om Tim zo goed mogelijk in te richten. Of je nou net begint met Tim, een nieuwe module in gebruik gaat nemen of uw bestaande omgeving weer eens door wilt laten lichten; onze consultants staan voor je klaar.

Stap voor stap Tim implementeren

Wanneer je net met Tim begint te werken of een nieuwe module aanschaft moet deze geïmplementeerd worden. En daar heb je een consultant voor nodig. De consultant gaat zeer planmatig te werk om samen met jou Tim zo efficiënt mogelijk en specifiek voor jouw bedrijfssituatie in te richten. Zo maak je samen met de consultant de standaardsoftware van Tim precies op maat voor je organisatie.

De (T)implementatie scan
Voor deze scan komt de consultant langs om samen met jou de (gewenste) situatie in kaart te brengen. Ter voorbereiding op de (T)implementatie scan krijg je een document toegestuurd met een aantal punten waar je alvast over na kunt denken. Na de scan ontvang je een volledig advies voor de inrichting.

De (T)implementatie
Wanneer alles in kaart gebracht is kan er begonnen worden met de daadwerkelijke implementatie van Tim. De consultant geeft van te voren aan hoeveel dagdelen hiervoor nodig zijn en maakt een afspraak met de applicatiebeheerder om Tim samen in te richten. Een aantal punten die bij de implementatie komen kijken zijn:

– Invoeren van medewerkers en afdelingen in Tim
– Opstellen van producten of projecten waar tijd op geschreven mag worden
– Rechten voor beheerder en gebruiker instellen

Het (T)implementatielogboek

Het logboek wordt door de consultant tijdens het traject bijgehouden. Hierin wordt alles vastgelegd wat er gedaan is (inclusief screenshots), wat er nog gaat gebeuren en wat de actiepunten van de verschillende partijen zijn. Dit logboek krijg je na afloop digitaal toegestuurd en kun je als naslagwerk gebruiken.

De (T)implementatie oplevering
In dit document krijg je een terugblik over het gehele traject. Hierin omschrijven we niet alleen de functionele inrichting, maar wordt ook het implementatie proces geëvalueerd.

Ondersteuning van de applicatiebeheerder

Binnen de organisatie kan ook de Tim applicatiebeheerder af en toe wat hulp gebruiken:

– Bijvoorbeeld bij de jaarovergang en bij het omzetten van een grote hoeveelheid data bij een reorganisatie.

– Of als een applicatiebeheerder voor een korte of lange periode afwezig is kun je een consultant inhuren om Tim draaiende en up-to-date te houden.

– Daarnaast kan de consultant een nieuwe applicatiebeheerder op weg helpen door de basis van Tim uit te leggen en vragen direct te beantwoorden.

De Tim ImplementatieCheck

Organisaties staan nooit stil. Ze veranderen mee met de maatschappelijke en economische bewegingen. Daarbij wordt voortdurend gestreefd naar efficiënte en effectieve processen. Tim is een belangrijk onderdeel van je organisatie. Net als je organisatie is ook TimEnterprise continu in ontwikkeling. Maar sluit Tim door al deze veranderingen nog wel optimaal aan op jouw bedrijfssituatie? Om hier zeker van te zijn, kies je voor de Tim ImplementatieCheck.

Wat is het?
Een quickscan van je huidige situatie en de veranderingen die jouw organisatie heeft doorgemaakt na de oorspronkelijke implementatie van Tim. Dit met als doel Tim optimaal af te stemmen op jouw specifieke bedrijfssituatie en alle functies en mogelijkheden van Tim zo goed en efficiënt mogelijk te benutten.

Bevlogen consultants
De Check wordt uitgevoerd door één van onze bevlogen Tim consultants. Groot voordeel hiervan is dat hij of zij veel ervaring heeft met het implementeren en inrichten van TimEnterprise in de praktijk en dus precies weet wat er bij klanten speelt.

Wat krijg je

Je ontvangt een helder adviesrapport met verbeterpunten en aanbevelingen.

Duur
Eén dagdeel op jouw locatie om de quickscan uit te voeren en één dagdeel om het adviesrapport te schrijven.

Investering
€ 595,00, exclusief btw.

Andere klanten gingen je voor
‘Met deze Check zijn onze efficiency doelstellingen haalbaar gebleken’ – gemeente Cranendonk
‘De ImplementatieCheck bood ons een analytisch inzicht in onze huidige stand van zaken’ – Veiligheidsregio Limburg Noord

Afspraak maken

Training: Basis training

Investering: €400,-

Een praktische training voor (beginnende) TimEnterprise applicatiebeheerders. In deze training belichten we niet alleen de functionele kant van de software (alle basismogelijkheden), maar gaan we ook in op de toepassing in de dagelijkse praktijk.

 Voor wie is deze training bestemd?

De Applicatiebeheer Basis training is bestemd voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met TimEnterprise.

Wat je leert tijdens de training:

We gaan tijdens deze training in op de dagelijkse praktijk en belichten de functionele kant van de software. Hierdoor beheers je na de training de basismogelijkheden, zoals onder meer het:

 • Aanmaken van nieuwe medewerkers
 • Aanmaken van nieuwe afdelings- en productstructuren
 • Beheren van medewerkers, afdelingslidmaatschappen en productdeelnames
 • Invoeren van een contractduur en het bijbehorende werkpatroon
 • Toevoegen van tarieven
 • Gebruik van productrubrieken en bezigheden

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is geen voorkennis van TimEnterprise nodig.

Programma

De training wordt gegeven door een van onze bevlogen consultants digitaal via Microsoft Teams. Het is een interactieve training waarbij je zelf veel aan de slag gaat met casussen. 

De training bestaat uit 2 delen van 3 uur verdeeld over 2 dagen. 

 

inschrijven

Training: Gevorderde training

Investering: €400,-

Een praktische training voor meer ervaren TimEnterprise applicatiebeheerders. Tijdens deze training komen alle modules aanbod, waarbij vooral de dagelijkse werkzaamheden besproken worden. Waar de overige trainingen zich vooral richten op de functionaliteiten van Tim, staat in deze training de toepassing in de praktijk centraal. 

Voor wie is deze training bestemd?

De training is bestemd voor applicatiebeheerders van Tim die zich graag verder willen verdiepen in de mogelijkheden van de software en hoe dit in de dagelijkse praktijk is toe te passen.

 

Wat je leert tijdens de training:

We gaan tijdens deze training in op de dagelijkse werkzaamheden. Zo ben je klaar om in de praktijk aan de slag te gaan en beheers je onder andere:

 • Het maken en het inlezen van een conversiebestand
 • Hoe je om moet gaan met organisatiewijzigingen
 • De werking van de standaard rapportages
 • Hoe je rapportages publiceert
 • Het wachtwoord van een gebruiker wijzigen
 • Het importeren en exporteren van gegevens
 • Het gebruik van de financiële koppeling
 • Hoe je omgaat met overschrijding van budgetten en IKB-verlof

Voorkennis

Om de Applicatiebeheer Gevorderd training te volgen is het aan te raden dat de Applicatiebeheer Basis training gevolgd is.

Programma

De training wordt gegeven door een van onze ervaren consultants digitaal via Microsoft Teams. Het is een interactieve training waarbij je zelf veel aan de slag gaat met casussen. 

De training bestaat uit 2 delen van 3 uur verdeeld over 2 dagen. 

 

inschrijven