MTH Talks! #3: Werkgeluk binnen mijn organisatie

MTH Talks is een nieuw en online concept om actuele en relevante thema’s onder de aandacht te brengen bij ondernemers. In deze live video’s worden verschillende specialisten uitgenodigd om hun kennis te delen over een bepaald onderwerp. 

Wij zijn natuurlijk trots dat onze werkgelukvergroter Eva van der Last van ons initiatief Werkgeluklab is uitgenodigd voor het thema werkgeluk. Bekijk hieronder het volledige item.

MTH Talks!: Werkgeluk

Werkgeluk binnen mijn organisatie.

Hebben jouw medewerkers zin om aan het werk te gaan? Grote kans dat ze werkgelukkig zijn! Maar wat is werkgeluk? De laatste jaren is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar werkgeluk.

“Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie werken, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, creatiever en zorgen aantoonbaar voor meer omzet. Én een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt”, aldus werkgelukexpert Eva van der Last

De sprekers van deze MTH Talks!

Luitenant-kolonel Gert Strick

“In de militaire wereld is de intrinsieke motivatie erg hoog: iets betekenen voor jouw land, voor wereldvrede. En dat doe je samen, in een team. Jouw teambuddy is de eerste prioriteit: alleen ben je niets”, aldus Strick.  

Luitenant-kolonel Gert Strick vertelt in de talks! over de vormingsfase van zijn commando. Ook deelt hij zijn hoogte- en dieptepunten (opgedaan in onder andere Afghanistan en Mali). Wat kun jij als ondernemer leren van zijn verhaal?

 Luitenant-kolonel-Gert-Strick-mth-talks-aenova-werkgeluklab

Femke van Velthoven van skrepr

`Happy Manager zijn bij skrepr. Alleen al het idee maakt je blij, toch? Femke van Velthoven mag zich iedere dag bezighouden met de “happiness” van haar collega’s én klanten. Toen skrepr binnen één jaar explosief groeide van 10 naar 50 werknemers, was iedereen blij met haar komst. Waar focust Femke zich op in haar dagelijkse werkzaamheden en wat levert dat haar (en het bedrijf) op?

Femke-van-Velthoven-van-skrepr-mth-talks-aenova-werkgeluklab

Eva van der Last van Werkgeluklab

“Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie werken, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, creatiever en zorgen aantoonbaar voor meer omzet. Én een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt”, aldus werkgelukexpert Eva van der Last.

Wie is verantwoordelijk voor het werkgeluk van medewerkers en welke elementen zijn van invloed op het werkgeluk? Wat kun je er zelf aan doen om je eigen werkgeluk én dat van jouw organisatie te verhogen? Naast een aantal praktische tips geeft Eva antwoord op deze vragen tijdens de mth talks!

Eva van der Last heeft Werkgeluklab opgericht om het werkgeluk op praktische wijze in organisaties te vergroten. Zij is ruim 11 jaar zelf ondernemer, traint, coacht en adviseert hoe medewerkers en organisaties samen kunnen werken aan een gezonde en gelukkige werkomgeving. 

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres