Hoe haal ik meer waarde uit mijn tijd?

Aenova staat voor meer waarde uit tijd. Het begint bij onze missie en visie en het eindigt onder elke social media post met een hashtag. #meerwaardeuittijd.

Dit doen we door producten en diensten aan te bieden maar daarnaast bieden we ook tips aan, gratis, voor niets. Kleine handigheidjes om je meer waarde uit jouw tijd te halen. Want wij zijn het waarschijnlijk eens als we zeggen dat tijd je meest waardevolle kapitaal is. Toch? 

Uitstellen, dat uitstel-gedrag!

Wie kent het niet? Je neemt je voor om aan een grote taak te beginnen, maar opeens lijken alle kleine klusjes veel aantrekkelijker. De sleutel is om dit “mere urgency effect” te herkennen en te overwinnen.

Begin met die kleine taken, maar zet vervolgens snel de stap naar je belangrijkere werk. Zo creëer je een gevoel van voldoening en momentum, wat je helpt om ook de grotere uitdagingen aan te pakken.

Lees hier hoe je dit irritante gedrag kan vermijden. 


uitstelgedrag het mere urgency effect en de oplossingVraag jezelf af: “Waarom doe ik dit?”

Deze simpele vraag kan een wereld van verschil maken. Het helpt je om te focussen op wat echt belangrijk is. Bijvoorbeeld, je bent druk bezig, maar plotseling pak je je telefoon om op sociale media te kijken.

Stop even en vraag jezelf af: “Waarom doe ik dit nu?” Het kan je helpen om onbewuste tijdverspillers te identificeren en je tijd effectiever te besteden aan dingen die er echt toe doen.

Geniet meer van je vrije tijd!

Het is niet de hoeveelheid, maar de kwaliteit van vrije tijd die telt. Probeer eens een weekend je digitale apparaten zoveel mogelijk uit te zetten. Ga wandelen zonder je stappen te tellen of lees een boek zonder je te haasten naar het volgende hoofdstuk.

Dit helpt je om volledig op te gaan in het moment en meer te genieten van je vrije tijd, wat weer leidt tot een verfrissende en productievere werkweek​

meer vrije tijd hoe hou ik meer tijd over

Plan bewust ‘niets-nut-tijd’ in

Het is verleidelijk om je agenda helemaal vol te plannen, maar het inplannen van korte rustmomenten tussen afspraken kan wonderen doen.

Deze momenten bieden je de kans om even tot rust te komen, na te denken, en je op te laden voor je volgende activiteit. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als een korte meditatie of een rustige wandeling.

Het maakt je mentaal klaar voor wat er komt en verhoogt je productiviteit en focus

Dus, plan jij je volgende afspraak in van 11:00 tot 12:00, of van 11:00 tot 11:55? 😉

hoe hou ik meer tijd over door slim afspraken in te plannen aenova

Leer effectief ‘nee’ te zeggen

“Sorry, Nee”. “Euhm, nee, daar heb ik nu geen tijd voor”. “Nee, dat komt mij nu niet goed uit”. Heel eerlijk, hoe vaak zeg jij dit?

Dit is misschien wel de meest krachtige vaardigheid in tijdmanagement. Het leren afwijzen van verzoeken die je planning in de war schoppen of je niet verder helpen, kan bevrijdend werken.

Onthoud dat ‘nee’ zeggen niet negatief is; het is een teken van duidelijkheid en professionaliteit. Het geeft jou en anderen helderheid over je prioriteiten en grenzen

nee leren zeggen levert ook een hele hoop tijd op

Door deze tips toe te passen, kun je niet alleen meer gedaan krijgen in minder tijd, maar ook meer voldoening en plezier ervaren in zowel je werk- als privéleven.

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres