TimEnterprise Release 2023.1

Niet alleen een nieuwe release, maar ook de manier waarop de we de release aan jullie presenteren is vernieuwd. Met de lancering van het nieuwe klantenportaal & de kennisbank, bieden we alles volledig online aan. 

Op het klantenportaal staat vanaf vanaf vandaag de nieuwste versie van TimEnterprise klaar om te downloaden. Via het portaal kun je ook een nieuwe licentie aanvragen.

De releasenotes zijn terug te vinden op de kennisbank. Vanaf deze release bieden we geen aparte functionele releasenotes meer aan, maar wordt er in de release notes verwezen naar de bijbehorende kennisbankartikelen. Zo zie je niet alleen een uitleg over de nieuwe functionaliteit, maar ook de context van de werking ervan. 

Onder de motorkap

Het liefst presenteren we elke release fonkelende nieuwe functionaliteiten voor het gebruik van Tim, maar soms is er ook wat werk op de achtergrond nodig. Tijdens het werken aan deze release is veel gewerkt aan story’s die nu niet direct zichtbaar zijn. 

Security updates

In 2023 gaan we toewerken naar maandelijkse releasemomenten. Niet al deze releases zullen functionele toevoegingen hebben, maar wel security updates bevatten. Zoals elke software applicatie gebruikt ook Tim externe bibliotheken en wanneer hier kwetsbaarheden in zitten worden deze geüpdatet. Door deze maandelijkse security updates loop je nooit ver achter en is de kans op aanwezige kwetsbaarheden het kleinst. 

Om deze maandelijkse updates uit te rollen, hebben we aan onze zijde werkzaamheden verricht. Op die manier kunnen we deze manier van releasen dit jaar gaan uitrollen. 

Opeenstapeling van code

Zoals een zolder van een huis waar je langer woont, zo is het ook met de code van TimEnterprise. Het wordt steeds voller omdat er steeds wat bijgezet wordt. Maar soms is het nodig om ook even goed te kijken wat er nu precies staat. Sommige dingen kunnen weg en andere zaken worden weer even goed opgeruimd. Je kunt je voorstellen dat bij een applicatie van meer dan 20 jaar oud dit af en toe noodzakelijk is. Om goed voorbereid te kunnen zijn op de steeds wisselende wet- en regelgeving, bijvoorbeeld voor verlof, hebben we in 2023 de tijd genomen om de dus achterkant van Tim eens goed onderhanden te nemen. De voorjaarsschoonmaak is klaar en er is weer genoeg ruimte voor nieuwe functionaliteit! 

Wat er is nieuw? 

Natuurlijk is er niet alleen aan de achterkant van TimEnterprise gewerkt, maar hebben we ook functionele verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functionaliteit toegevoegd! 

Verlof

Ter voorbereiding van de komende verlofaanpassingen is er in Tim een controlerapport toegevoegd. Met dit rapport kun je de inrichtigng van Tim controleren, zodat er altijd een juiste verlofberekening plaatsvindt. Wel zo handig! Wanneer je het rapport nu gebruikt en de inconsistenties oplost, is de database alvast goed op de release later dit jaar met veel nieuwe verlof-functionaliteiten. 

Webclient TimEnterprise

Wij vinden gebruiksgemak van de webclient van TimEnterprise een van de belangrijkste speerpunten. In deze release hebben we dan ook weer nieuwe widgets toegevoegd, zoals de registratiedatum van je teamleden als leidinggevende en een widget die de verhoudingen tussen thuis- en op kantoorwerken grafisch weergeeft. 

Ook kun je het dashboard nu nog meer naar eigen smaak samenstellen. In plaats van 3 widgets, kun je er nu ook voor kiezen 6 widgets te tonen. Een volledig grafisch dashboard met alle gewenste in één oogopslag zichtbaar. 

Planning in Tim

Voor organisaties die gebruik willen maken van een gemakkelijke planning in Tim, zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je wisselen van uitgangspunten; vanuit de persoon of vanuit de periode. Wel zo handig, om je planning compleet te maken. 

Verder zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd die het gebruik van de plantool verbeteren, zoals: per product kunnen aangeven of er op gepland moet kunnen worden, productfiulter meer verfijnd zodat je alleen de daadwerkelijk in te plannen medewerkers ziet en het instellingenscherm naar een part menu verhuisd voor een meer overzichtelijk planbord. 

Toekomstgericht

Uiteraard vinden wij dat updaten altijd een goed idee is, het is zonde om nieuwe functionaliteiten letterlijk in de kast te laten liggen. Maar in deze nieuwe digitale wereld is up to date zijn steeds belangrijker en zelfs noodzakelijk. Met het oog op security en op de voorbereiding van toekomstige verlofaanpassingen is het aan te raden een update uit te voeren naar de TimEnterprise 2023.1.

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres