Softwarebedrijf Aenova overgenomen door Hans van der Last

Over Aenova
Aenova is een zelfstandig en onafhankelijke softwareproducent, opgericht in 1992 door de verkoper. De onderneming is gevestigd in Delft en telt 25 medewerkers. Aenova heeft met TimEnterprise een toonaangevende positie in de markt van softwareprodukten voor tijdregistratie, urenverantwoording, budgettering en planning. Verder biedt Aenova met Maggy2 een unieke onafhankelijke softwareoplossing voor het organiseren van printfaciliteiten, waardoor printkosten kunnen worden gereduceerd en minder papier en toner wordt gebruikt. Daarnaast levert Aenova ook diensten, bestaande uit installatie, training, (helpdesk)support en advies. Verkoop vindt met name plaats in Nederland. Aenova’s belangrijkste afzetmarkt voor TimEnterprise is de lokale overheid met circa 200 gemeenten als klant. Ook onderwijsinstellingen, ministeries en grote bedrijven behoren tot de klantenkring. Maggy2 wordt momenteel vooral gebruikt door hogescholen, universiteiten en ROC’s.

Overnametraject

Hans van der Last start bij Aenova als een ervaren ondernemer. Eerder al heeft Hans succesvol een MBO gerealiseerd bij een collega ICT bedrijf. Naast jarenlange ervaring in de ICT heeft Hans bovendien ook specifieke ervaring met de overheid als doelmarkt en de verkoop van software aan de overheid. Wat een belangrijke link met Aenova vormde.

Eind 2008 heeft BuyInside, een intermediair die zich specifiek richt op MBI-trajecten, Hans in contact gebracht met de voormalig eigenaar van Aenova, Willem Boers, hetgeen vorige week heeft geresulteerd in een 100% overname van deze onderneming.

Niet alleen voor Hans van der Last, maar ook voor de benaderde financiers bleek de overname van Aenova een aantrekkelijke propositie. Aenova is een goed renderend en stabiel bedrijf. Een substantieel deel van de omzet bestaat uit vaste contracten met de lokale overheid. Er liggen met name kansen voor het bedrijf in continue produktinnovatie en uitbreiding van markten, ook internationaal. Hans is een zeer ervaren en goed voorbereide MBI-kandidaat. Bovendien zocht hij in het verlengde van zijn eigen ervaring en was hij in staat voldoende eigen middelen in te zetten. Al met al waren er meerdere banken bereid deze overname te financieren en bevond Hans zich in deze tijd in de luxe positie om tussen een aantal banken zijn keuze te maken.

Lees nog het artikel in de Computable
Lees het artikel in de AutomatiseringGids

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres