Aenova wint Health Innovation Challenge 2016

Op 3 november vond in Rotterdam de tweede editie van de Health Innovation Challenge plaats en ons team won de eerste prijs! 35 ondernemers kwamen bij elkaar om in co-creatie met o.a. het Erasmus MC, IJsselland ziekenhuis en Pameijer, oplossingen te bedenken voor zeven cruciale problemen in de zorg. De wethouder Werkgelegenheid en Economie van gemeente Rotterdam reikte de hoofdprijs uit aan het winnende idee: We want you.

“We want you wint de Health Innovation Challenge, omdat het twee uitdagingen bij elkaar brengt en oplost. In dit idee worden eenzame mensen als potentiële vrijwilligers beschouwt. Ik ondersteun dit concept van harte, omdat het er vanuit gaat dat iedereen iets te bieden heeft”, aldus Maarten Struijvenberg, wethouder gemeente Rotterdam.

Het stimuleren van vrijwilligerswerk in de zorg
Onze eigen Hans, Eva en Frank gingen samen met Nienke de Pauw van RotterdamCares en Danny van der Roest van Maverick aan de slag met de uitdaging ‘het stimuleren van vrijwilligerswerk in de zorg’.

Er zijn steeds meer zorgvrijwilligers nodig. Daarentegen is er ook een grote groep eenzame mensen, namelijk 49% van de Rotterdamse volwassenen. We want you brengt dit samen. Door eenzame mensen te positioneren als potentiele vrijwilligers geef je ze een nieuw doel en breng je ze onder de mensen. Met We want you heeft het team een win-win situatie te pakken, want de mensen die zich eenzaam voelen verschijnen weer op de radar én er ontstaat nieuwe aanwas van vrijwilligers.

Tips van hoogbegaafde kids

Onder begeleiding van dr. F. Jaspers (Program Director bij Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE)) en na het volgen van masterclasses zoals ‘idee-creatie’ en ‘idee-testen’, kreeg het vijftal deze ingeving. Het team mocht hun idee ook aan een testpanel van hoogbegaafde kinderen van de Rotterdamse basisschool de Passe-Partout toetsen. ‘’Het is verfrissend om te horen hoe kinderen tegen dit soort problemen aankijken’’, vertelt Hans van der Last, algemeen directeur bij Aenova.

Winnaar Health Innovation Challenge 2016
Door in sneltreinvaart met een oplossing te moeten komen raakte het team flink gemotiveerd. “Binnen één dag hebben we twee uitdagingen in de zorg samen met de zorgaanbieders en de kinderen kunnen oplossen. We kijken ernaar uit om de volgende stappen te zetten en dit idee tot een hoger niveau te tillen. Iedereen wordt er toch gelukkig van als hij iemand anders gelukkig kan maken?”, aldus het winnende team.

Dit is pas het begin
De driekoppige jury heeft We want you de kans gegeven om hun idee verder te ontwikkelen in een begeleidingsprogramma van het ECE ter waarde van € 10.000, een strategiesessie van Ernst & Young en een coaching-gesprek van EIT Health.

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres