Aenova nieuwsbrief #4 – December

Digitaal lief en leed

Met een knal 2020 uit…. O nee! Dát gaan wij van Aenova niet doen op 31 december. Voor sommigen een zege en voor anderen een flinke teleurstelling zo’n knalloze jaarwisseling. Maar wel of geen vuurwerk, die nacht kijken we terug op een jaar om nooit te vergeten. Of liever wél snel vergeten? De meningen zijn verdeeld. 

Wij zijn gelukkig bespaard gebleven van het virus en onze naasten zijn ook niet getroffen tot nu toe. Wel hebben wij, net als de rest van Nederland, digitaal lief en leed gedeeld met de mensen van Aenova, met vrienden en familie. Wat is het toch bijzonder om te zien hoe wij mensen ons kunnen aanpassen aan een situatie die we nog nooit hebben meegemaakt. Dingen die we inmiddels heel normaal vinden waarin we nooit meer teruggaan naar de oude situatie.

In je hand hoesten? Dat gaan wij nooit meer doen (wat achteraf gezien ook best een rare gewoonte is toch?), het elleboog hoesten is here to stay wat ons betreft! In de media was veel leed te zien maar ook veel saamhorigheid en we vinden inmiddels niet meer alles vanzelfsprekend.

De Kerstdagen wellicht in kleine kring maar extra bijzonder om de mensen te koesteren die we nog wel hebben en kunnen ontmoeten, en staan we stil bij de mensen die we moeten missen. Wij wensen iedereen heel veel gezondheid, sterkte, geluk en plezier in het nieuwe jaar.  Hoe het ook loopt, we zullen er het beste van moeten maken en dat gaan we bij Aenova ook zeker doen!

Hans & Eva

Een hoop artikelen op een hoop

In de laatste maanden van dit jaar hebben we een aantal artikelen geschreven. De content vliegt je tegenwoordig om de oren dus het is niet gek als je misschien wat hebt gemist. We zetten de artikelen voor je onder elkaar.

Edo Nienkemper beschrijft de acht redenen om tijdschrijven in acht te nemen. Een gedetailleerd artikel vol knowhow. 

Onze werkgelukvergroter Eva van der Last werd uitgenodigd door MTH Talks! om te praten over werkgeluk. Bekijk de show hier terug. 

Reiskosten in deze tijd kost meer aandacht. Tosca den Hertog schreef een artikel met voorbeelden hoe je reiskosten kan verwerken in TimEnterprise. 

2020.2 komt dit jaar nog!

Voor het einde van het jaar brengen we TimEnterprise 2020.2 uit! Alle Tim-klanten krijgen hier later meer en uitgebreid informatie over.

Wel willen wij je alvast vertellen dat de update uit twee grote klantwensen bestaat. Zo kun je met versie 2020.2 extra dimensies toevoegen aan je tijdsregistratie, zoals je dit nu ook met de bezigheden en productrubrieken doet. Ook ziekmelden in een patroon is toegevoegd aan de webclient. Dit waren twee grote klantwensen die we hebben kunnen realiseren. 

En voor alle SaaS-klanten, na de update kunnen er nog meer klokken worden gekoppeld aan Tim. De vorige update ging gepaard met een live webinar en functionele release notes. Na onderzoek bleek dat dit erg goed is bevallen onder onze klanten, daarom doen wij dat dus weer!

Het TimEnterprise 2020.2 live webinar vindt plaats op donderdag 21 januari. Schrijf je hieronder in en ontvang meer informatie over het webinar. 

Meld je aan voor het TimEnterprise 2020.2 live webinar. 

Wij willen jullie blijven aanmoedigen om klantwensen in te sturen. Zo helpen wij elkaar.

Maassluis gaat verder met “vergroenen”

Na gemeenten Hardenberg, Utrechtste Heuvelrug en Meierijstad, maakt nu ook gemeente Maassluis gebruik van Totalmobile voor de buitendienstmedewerkers van het Stadsbedrijf (Beheer Openbare Ruimte).

Gemeente Maassluis gaat op deze manier verder “vergroenen” door afscheid te nemen van al die papieren werkbonnen en bijhorende papieren documenten. Met Totalmobile vermindert de gemeente de administratieve last, verhoogt het de servicegraad naar haar burgers en wordt de capaciteit efficiënter ingezet.  

“Als gemeente Maassluis willen wij graag voorop lopen met het optimaal ondersteunen van onze operationele werkvloer door gebruik te maken van de digitale middelen die vandaag de dag beschikbaar zijn” vertelt Marcel Moor, Fleet- en Projectmanager, over onze nieuwe samenwerking.  

Specialist Vakman Digitalisering, Peter van Velzen kijkt uit naar het eindresultaat en zegt: “Toen ik het bekend maakte op de werkvloer werden de medewerkers erg enthousiast. Omdat daarmee een administratieve last wordt weggehaald.”. 

Wij kijken ontzettend uit naar onze samenwerking. Welkom!

Werkgeluk @ home?

Zo was dat even een aardverschuiving voor Werkgeluklab! Het ene moment ergert werkend Nederland zich nog de hele dag aan elkaar op kantoor, en even later missen we onze snuivende, smakkende en riekende collega! Hartstikke werkgelukkig in eerste instantie. Lekker thuis werken wanneer het je uitkomt, eindelijk eens tijd om gezond te koken en de kinderen vinden het heerlijk ieder moment aandacht van papa of mama.

Buiten de gezondheidsproblemen ontstond een sociaal experiment dat nog nooit is voorgekomen in de wereld. Waar we voorheen vooral de voordelen zagen van het thuiswerken ontstond er langzaam bij veel mensen een gevoel van gemis. Wie had zich dat ooit kunnen bedenken dat we nog eens zouden terugverlangen naar de kantoorperikelen van alle dag!

Helemaal niet gek eigenlijk want wij mensen zijn sociale wezens (de meeste dan hè ?). We leven nu eenmaal graag een beetje in de buurt van elkaar. Even een praatje of een beetje tegen elkaar aan zeuren als je elkaar toevallig tegen komt op de gang. Dat lukt toch nét even minder goed via Teams.

We missen het meeleven van collega’s als je vader of moeder ziek is en de begrijpende blikken als je wéér gebeld wordt door de crèche. Zelfs aan de irritatie van appelstroopplak op de flexplek en collega’s die een uur lang ‘even’ een sigaretje roken denken we met weemoed terug. Alles beter dan thuiswerken volgens sommigen. Ik denk dat we ergens in het midden uitkomen. Lekker in je joggingbroek thuis aan het werk en straks toch ook een stiekeme geeuw tijdens de vergadering waarin we eindelijk weer letterlijk schouder aan schouder de klus kunnen klaren.

Van Victor móest ik eindigen met de aller- aller- allerbeste tip van het jaar. En die heb ik! Ga. Naar. Buiten. Dat is je enige redmiddel in deze bijzondere tijden. Vergader buiten digitaal of op afstand, adem diep in door je neus en ruik het jaargetijde. Sta stil bij een boom en laat je brein zich verwonderen. Gooi je haar door de war en lach hardop ook al valt er niets te lachen, je zult zien je knapt er van op.

Werkgeluklab wenst iedereen alvast een werkgelukkig 2021 en vergeet niet: zet heel veel bloemetjes buiten!

Bekijk de website van Werkgeluklab voor meer informatie. 

Volg een Tim training online

Wist je dat wij al onze trainingen online aanbieden? Gemakkelijk via Microsoft Teams. Dan kunnen we elkaar zien, elkaar horen en beeldschermen delen. Helaas mis je dan wel onze heerlijke koffie gepaard met een Delfts lekkernij. 

De nieuwe data van trainingen in 2021 staan online in onze agenda. Naast de vaste data kun je ook zelf met ons een training inplannen, online of bij jou op locatie. Op de website kun je ook meteen lezen wat zo’n training precies inhoudt. 

Bekijk het training aanbod van TimEnterprise. 

Wij hebben nog het één en ander te melden dit jaar, over de nieuwe update, een kerstgroet en…een playlist? Voor wie we niet meer spreken, wij wensen jou een heel fijn nieuwjaar en geniet van de feestdagen! Wil je niets missen, volg ons via LinkedIn.


 

 

 

 

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres