Aenova nieuwsbrief # 3 september & oktober

Prinsjesdag 2020.1

Op de derde dinsdag van september, vandaag dus, rijdt de minister van Financiën naar de Tweede Kamer af met het bekende koffertje. Dit is een traditie die stamt uit 1947. Minister Lieftinck bedacht dat de eerste Rijksbegroting na de Tweede Wereldoorlog in stijl moest plaatsvinden. Hij keek hoe Engeland het deed, en introduceerde een nieuwe Nederlandse traditie. Het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting. 

Om in het teken te blijven van deze Hollandse traditie, hebben we voor onze nieuwsbrief gehouden aan het thema Prinsjesdag. Zo hebben wij ook een koffertje, spreken wij graag jullie toe en leggen we uit hoe je kan besparen op jullie Rijksbegroting. Hoe dat allemaal zit, lees je hieronder. 

In het koffertje: TimEnterprise 2020.1

Geen koets dit jaar, wel een nieuwe versie van TimEnterprise! 

Lees in ons artikel wat er allemaal nieuw is in Tim 2020.1!  

Net zoals altijd staan de release notes klaar op het klantenportaal. Hierin staat overzichtelijk opgesomd wat er allemaal is vernieuwd in deze update. Dit zijn best technische teksten maar je kunt er wel alles in terug vinden! 

Aan de hand van feedback van klanten hebben we ook functionele release notes op het klantenportaal gezet. Hier worden nieuwe features van de update uitgelicht en kun je direct zien hoe dit werkt. Zo krijg je dus naast het technische aspect ook nog een handige handleiding van ons. 

Naast de functionele releasenotes hebben klanten aangegeven het handig te vinden om meer toelichting te krijgen bij een nieuwe release. En dat gaan we doen, in de vorm van een live webinar! Lees hieronder meer over het webinar.    

Live webinar: Wij spreken de Tim-gebruikers toe 

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het live webinar. Via de onderstaande link kun je aanmelden voor het eerst volgende webinar. 

Op Prinsjesdag leest koning Willem Alexander de troonrede voor vanuit de Ridderzaal, dit jaar vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Zo spreken wij onze Tim liefhebbers toe. ?

Op donderdag 1 oktober van 14:00 tot 15:00 live vanuit de grote demoruimte van ons kantoor in Delft. Je kunt je aanmelden voor dit live webinar waarin Tosca haarfijn uitlegt welke nieuwe functies de update 2020.1 kent.

Meld je hier aan voor het volgende live webinar. 

In een democratie is het belangrijk dat ook het volk een stem heeft, daarom mag je tijdens het live webinar vragen insturen. 

Wandelend coachen, een nieuwe dienst

Veel mensen werken thuis, en wij merken dat veel mensen dit ook als positief ervaren. Maar na een aantal maanden blijkt toch dat er ook een aantal nadelen insluipen. 

Minder persoonlijk contact, het scheiden van werk en privé is moeilijker en medewerkers kunnen lichamelijke klachten ervaren. 

Wij leggen in ons artikel uit waarom zoiets simpels als wandelen zo effectief kan zijn! 

wandelend coachen werkgeluk natuur is gezond

Besparen op jullie Rijksbegroting: wij hebben een aanbieding! 

De jaarovergang lijkt nog zo ver weg, maar we zijn toch écht bijna aangekomen in het laatste kwartaal van 2020. In voorgaande jaren komen in dit kwartaal de aanvragen voor hulp met de jaarovergang bij ons binnen. Tenslotte, de Miljoenenota wordt ook niet door 1 persoon geschreven.

Ben je van plan dit jaar weer gebruik te maken van onze service, dan hebben wij een interessante aanbieding voor je. 

Bekijk de jaarovergang aanbieding hier.

Let wel op, de eerste dag dienstverlening dient voor 10 oktober plaats te vinden! 

En, hoe is het nu met ons? 

Het gebeurde voor ons gevoel allemaal zo opeens. Het kwam steeds dichterbij en na de eerste persconferentie hebben wij gelijk besloten om allemaal thuis te werken. Kans is groot dat dit bij jou precies hetzelfde is gegaan. Misschien vind je het leuk om te weten hoe wij er mee om gaan, en hoe het gaat met ons?

Goed. Eigenlijk is dat het antwoord op beide vragen. Op eigen initiatief hebben onze collega’s besloten om twee dagen in de week naar kantoor te komen. We verdelen dit wel, zodat het niet te druk is, en we elkaar de ruimte kunnen geven. Ons kantoor staat vol met handsanitizers, telefoon wipes en hangen er op meerdere plekken de spelregels.  

Eigenlijk zijn we er achter gekomen dat we best goed zijn in thuiswerken. We werken op het zelfde tempo en we leveren nog steeds de Aenova-kwaliteit. Elke ochtend om half tien mag je digitaal de dagelijkse meeting bijwonen. Belangrijke punten worden besproken maar dit eindigt ook vaak in small talk. Zo blijven we op de hoogte hoeveel kilometers Edo maakt op zijn mountainbike of kunnen we live zien hoe prachtig de tuin van Patrick erbij ligt. 

Innovatie is niet alleen belangrijk bij het ontwikkelen van software. Ook als zulke situaties ontstaan moet je er mee om kunnen gaan. We hebben snel geschakeld, en blijven luisteren naar wat collega’s willen in een, voor iedereen, nieuwe situatie. Zo houden we het vol. 

Software as a service ook wel bekend als SaaS

Na een aantal klantenbezoeken is ons duidelijk geworden dat er veel behoefte is aan de oplossingen die SaaS biedt. Wat is SaaS precies en nog belangrijker, welke voordelen biedt SaaS jou en jullie organisatie? 

Wij hebben een factsheet gemaakt zodat je alles gemakkelijk en overzichtelijk op een rijtje hebt.

Bekijk hier de SaaS factsheet.

Eva in de media

Voor het nieuwe initiatief Krant Werkgeluk is, onze eigen werkgelukvergroter, Eva gevraagd om input te leveren. Het is een prachtig exemplaar geworden dat helemaal gevuld is met ons favoriete onderwerp, werkgeluk. 

Op de website van Krant Werkgeluk kun je het eerste exemplaar gratis en voor niets downloaden. Maar, niets gaat boven het gevoel en de geur van een echte krant! Zoals je op de foto ziet, wij hebben een stapel echte exemplaren. Stuur ons even een berichtje met het adres van jou of je organisatie en we sturen je graag een exemplaar toe!  

Weet je nog, die 35 bomen?

Gemeente Hardenberg heeft ondertussen meer dan 70 bomen bespaard! Bekijk de onderstaande video en kom erachter hoe ze dit hebben gedaan. 

 De Troonrede afsluiten

De koffer is geopend en de troonrede is voorgelezen. Je bent weer op de hoogte waar Aenova druk mee bezig is. We blijven onze software verder ontwikkelen en concepten creëren. Trouwens, dit doen we ook graag samen met onze klanten. Via onze LinkedIn pagina ben je nog meer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je er direct op reageren. 

Prinsjesdag loopt dit jaar anders dan normaal. Zo gaat ook de welbekende afsluiter niet door. Dan nemen wij graag dat stokje over;

“Leve onze samenwerking, Hoera, Hoera, Hoera”

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres