Vacature: customer support specialisten

Hét eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen over onze software

Aenova is een volledig onafhankelijk, zo’n 20 enthousiaste collega’s tellend en sinds 1992 vanuit kennisstad Delft opererend, softwarebedrijf. Met twee producten (TimEnterprise en TotalMobile) halen wij meer waarde uit tijd. En dat doen we voor zo’n 100.000 gebruikers. Wil jij daar een bijdrage aan leveren? Kom dan ons supportteam versterken!

Jij helpt onze klanten en soms zélfs onze consultants

Als Customer Support Specialist ken jij alle ins & outs van onze software. Je helpt onze klanten met de vragen die zij hebben. Je zoekt zaken uit, houdt de klant op de hoogte van de vorderingen en geeft terugkoppeling. De supportvragen variëren van relatief makkelijk te beantwoorden vragen tot uitdagende vraagstukken waar je helemaal in kan duiken. Jouw rol is cruciaal voor de klanttevredenheid en daarmee heb je dan ook een grote verantwoordelijkheid.

Naast de reguliere supportwerkzaamheden, zal je je ook bezighouden met projecten waarmee we onze klantsupport nog beter én efficiënter maken. Jouw collega’s zullen ook regelmatig bij jou komen met vragen. Zo ben jij intern dus ook de vraagbaak voor Aenova.

Bij ons blijf je leren!

Jij bent een dienstverlenend persoon die het leuk vindt om klanten en collega’s zo goed mogelijk te helpen. Jij bent pas tevreden als de (interne) klant dat ook is. Onze software heeft vele functionele mogelijkheden, dus is het handig als je snel leert en proactief op zoek gaat naar de benodigde informatie. Je hebt dan ook een onderzoekende houding en doorzettingsvermogen. Prioriteiten stellen kan je als de beste en je werkt gestructureerd.

Je houdt van details en

  • hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau;
  • beheerst de Nederlandse taal goed, schriftelijk én mondeling (Engels spreken is voldoende);
  • bent fulltime (40 uur) of parttime (minimaal 24 uur) beschikbaar.

‘Leuk dat je interesse hebt in onze vacature. Als je hebt gereageerd stuur ik je gelijk een mail met de volgende stappen.’

Daniëlle

Nog even over Aenova

Wij zijn een organisatie met een dynamische, innovatieve werkomgeving en korte lijnen. De sfeer is informeel, collegiaal en we bieden onze medewerkers de mogelijkheid zich maximaal te ontplooien. Als Customer Support Specialist krijg je een interne opleiding en de mogelijkheid om door te groeien. Naast een marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en de leukste collega’s van Nederland bieden we een prachtige moderne werkplek aan de Delftse Schie. Deels thuiswerken kan natuurlijk ook als jij dat fijn vindt.

Zorg dat je er bij komt!

Mail je sollicitatie naar d.ottink@aenova.nl en vertel waarom we jou moeten spreken.

Acquisitie naar aanleiding van deze of andere vacatures wordt door geen van de Aenova collega’s gewaardeerd.