Verlofberekening

Beschikbaar in TimEnterprise Plus en Compleet

Het beheren van verlof kan complex zijn, vooral als er rekening moet worden gehouden met de regels van verschillende cao’s. TimEnterprise biedt een flexibele en efficiënte oplossing voor deze uitdaging.

De belangrijkste functies van de verlofrechtenberekeningen

Rekenregels

Met TimEnterprise kun je de ingewikkelde regels van verlofrechtenregelingen (cao) gemakkelijk en nauwkeurig toepassen. Voor de verlofberekeningen gebruikt TimEnterprise duidelijke rekenregels die je aan kan passen naar de behoeften van jouw organisatie. Dit omvat allerlei soorten verlof, zoals wettelijk verlof, bovenwettelijk verlof, ADV (arbeidsduurverkorting) en ouderschapsverlof.

Alles in één verlofbudget

Het beheren van verlof met TimEnterprise is eenvoudig en helder. Onze software combineert verschillende soorten verlof tot één gezamenlijke verlofpot. Hierdoor kan een werknemer meerdere soorten verlof gebruiken met slechts één aanvraag. 

Bovendien houdt het systeem altijd rekening met de geldigheidsduur van de verlofuren.

De verlofuren die het snelst verlopen, worden automatisch als eerste gebruikt. Hiermee voorkomen we dat verlof ongemerkt verloopt en besparen we werknemers de moeite van meerdere aanvragen voor aaneengesloten verlofperiodes.

Plus- en minuren

Plus- en minuren maken het mogelijk om flexibel te werken. Tim houdt bij of je over- of onder je geplande werkuren komt. Als werknemer heb je de flexibiliteit om bijvoorbeeld een paar uur langer te werken en op een andere dag een paar uur eerder te vertrekken. 

Er zijn diverse mogelijkheden om in te stellen hoe er met deze plus- en minuren moet worden omgegaan, zoals bijvoorbeeld wat er gebeurt als je meer dan het toegestane aantal plusuren werkt en binnen hoeveel tijd moeten de uren worden opgenomen. Dit om stuwmeren te voorkomen.

Verlofsparen in een paar muisklikken

Met TimEnterprise kun je ook verlofuren sparen. Als werknemer heb je de mogelijkheid om uren uit verschillende categorieën over te zetten naar je ‘spaarpotje’ voor verlof. 

Je kunt deze gespaarde uren later opnemen, bijvoorbeeld voor een sabbatical of om vroegtijdig met pensioen te gaan. Deze gespaarde uren verlopen niet en je hebt de vrijheid om ze naar dit verlofpotje over te zetten, zolang dit in overeenstemming is met de regels en eisen van je organisatie.

Alle verlof- en plusuren op één scherm

Met TimEnterprise is alles wat je nodig hebt netjes georganiseerd op één scherm. In een oogwenk kun je je eigen verlof- en plusuren bekijken en beheren. Als manager krijg je inzicht in de uren van je team. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing en garandeert dat je altijd op de hoogte bent van de actuele verlofsaldi.

De voordelen van verlof in TimEnterprise op een rijtje

Altijd het juiste saldi

De automatische berekeningen in Tim zorgen voor correcte verlofsaldi. Of het nu gaat om medewerkers die halverwege het jaar beginnen, of om aanpassingen in verlof vanwege situaties zoals ouderschapsverlof, Tim berekent alles tot op de dag nauwkeurig. Dit verzekert dat je altijd een correct overzicht hebt van de beschikbare verlofuren.

Direct inzicht middels widgets

Alle informatie over je verlof en compensatie-uren is direct zichtbaar op één scherm door middel van gebruiksvriendelijke widgets. Of je nu een medewerker of een manager bent, je krijgt in één oogopslag de nodige informatie zoals bijvoorbeeld over actuele budgetten, verlofopbouw en houdbaarheid. Dit maakt het beheren en volgen van je verlof eenvoudiger dan ooit.

Houdbaarheid van verlof wordt automatisch toegepast

De medewerker hoeft nooit meer zelf uit verschillende potjes te kiezen, het kortst houdbare verlof wordt altijd als eerste gebruikt bij een aanvraag, waarbij één aanvraag volstaat. Ook als er meerdere verlofpotjes aangesproken moeten worden. Dit voorkomt extra handelingen, het per abuis vervallen van verlof en het achteraf correcties doorvoeren door de afdeling HR.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Tim Enterprise?

Laat het ons weten en we nemen snel persoonlijk contact met je op.

Informatie aanvragen

Informatie over TimEnterprise aanvragen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres