Roosteren

Beschikbaar in TimEnterprise Plus en Compleet

Onderbezetting, overallocatie of verwarrende roosters? Tim biedt de oplossing om werkroosters te maken die perfect passen bij jouw organisatie of medewerkers zelf te laten roosteren. Met deze krachtige functionaliteit krijg je volledig inzicht in de capaciteit en bezetting van je team(s), en zet je stappen naar een soepelere planning en betere resultaten.

Flexibiliteit in roosters, op jouw voorwaarden

Tim bied je uitgebreide flexibiliteit bij het opstellen van roosters. Of het nu gaat om individuele medewerkers of hele teams, je kunt moeiteloos werkroosters samenstellen die passen bij de beschikbaarheid van elk personeelslid. Een snelle blik op het kleurrijk gemarkeerde schema geeft direct inzicht in verschillende soorten aan- en afwezigheid, zoals verlof, ziekte en feestdagen. En als de standaardcategorieën niet genoeg zijn, definieer je gewoon je eigen categorieën.

Vooruitdenken met automatische generatie en handmatige aanpassing

Of je nu een heel jaar wilt plannen of de voorkeur geeft aan handmatige finesse, Tim’s roosterfunctionaliteit maakt het mogelijk. De automatische roostergeneratie bespaart tijd en moeite, terwijl handmatige aanpassingen altijd mogelijk zijn. Dankzij specifieke opties kun je eenvoudig periodes selecteren en zelfs complexe schema's creëren voor parttimers, afwijkende weken en bijzondere werktijden. 

Verplichte blokken en autorisatie voor precieze planning

Stel verplichte blokken in voor bijvoorbeeld vrije dagen en feestdagen. Deze blokken integreren automatisch in de urenstaten van de medewerkers, wat dubbel werk en fouten elimineert.

Met het autorisatiesysteem bepaal je wie roosters mogen opstellen, wijzigen en inzien. Leidinggevenden kunnen roosters goedkeuren en je hebt de flexibiliteit om roosters handmatig te vergrendelen wanneer dat nodig is.

Naadloze gegevensintegratie voor efficiëntie

Roostergegevens zijn direct beschikbaar in urenstaten, waardoor je de juiste weekdagen kunt tonen en verschillen tussen planning en realiteit snel identificeert. Plus- en minuren worden automatisch berekend en overwerk kan nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Slim competentiebeheer voor juiste teamsamenstelling

Je kunt medewerkers competenties toekennen. Hierdoor zie je in één oogopslag of je over voldoende personeel beschikt met de juiste vaardigheden voor specifieke taken. Nooit meer onderbezetting op cruciale momenten.

Zelfroosteren

Tim biedt ook een oplossing voor organisaties die hun medewerkers de vrijheid willen geven om hun eigen werkschema te bepalen, oftewel zelfroosteren. Dit is bijvoorbeeld handig voor organisaties die het concept van "netto uren" toepassen.


Het is heel eenvoudig om je rooster in te vullen met behulp van de handige tools die Tim te bieden heeft. Medewerkers kunnen in een oogopslag zien hoeveel uren ze nog moeten inplannen voor een bepaalde periode. Bij het maken van het rooster kun je ervoor kiezen om een vast wekelijks, tweewekelijks, driewekelijks of vierwekelijks werkpatroon te laten genereren door simpelweg de gewenste verdeling in te voeren. Als je toch liever volledig zelf je eigen rooster wilt vullen kan je ook bijvoorbeeld specifieke dagen selecteren voor even of oneven weken en zo een hele maand- of een heel jaar in één keer invullen.


Nadat de medewerker klaar is met het rooster, kan de leidinggevende het voorstel beoordelen en goedkeuren. Zodra dit gebeurt, wordt het werkpatroon definitief vastgesteld en vergrendeld tegen verdere wijzigingen.

De voordelen van roosteren met Tim

Flexibele roosters op maat

Tim biedt uitgebreide flexibiliteit bij het opstellen van roosters, aangepast aan individuele medewerkers of teams. Zelf definieerbare roostercategorieën verhogen de precisie.

Efficiënte planning met competentiebeheer

De mogelijkheid om direct te zien wie beschikbaar is voor bepaalde taken voorkomt onderbezetting tijdens kritieke momenten.

Eenvoudig roosteren en zelfroosteren

Genereer roosters snel en eenvoudig op basis van een vast één- tot vierwekelijks werkpatroon. Of laat medewerkers zelf hun rooster invullen met de roostertools die Tim biedt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Tim Enterprise?

Laat het ons weten en we nemen snel persoonlijk contact met je op.

Informatie aanvragen

Informatie over TimEnterprise aanvragen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres