Werkgelukdeskundig

Wij adviseren organisaties hoe zij hun medewerkers gelukkiger, gezonder en productiever kunnen maken.

Werkgelukdeskundigheid

Is jouw eigen werkgelukdeskundigheid een voorwaarde om werkgelukkig te zijn? Nee maar het helpt wel! Hoe beter jij weet welke factoren een rol spelen in het functioneren van jouw medewerkers of van jouzelf, hoe meer invloed je kunt uitoefenen. Zelfmanagement speelt in onze trainingen altijd een grote rol.

Wetenschap, experimenteren, leren

Wij geloven in een leven lang leren. Met onze aanpak lukt dat WEL: Wetenschap, Experimenteren, Leren. Wetenschappelijke kennis opdoen om daarmee te Experimenteren en vervolgens te Leren wat voor jou wel en wat niet werkt.

Lyubomirsky, S. (2008). The How of Happiness.

Duurzame groei

Als er werkgeluk is, dan voelen medewerkers zich nuttig en gewaardeerd. Zij kunnen hun talenten gebruiken en ontwikkelen én voelen zich sociaal verbonden met collega’s. En dat draagt weer bij aan je algehele geluksgevoel. Om werkgeluk duurzaam te maken zijn praktische toepasbaarheid en gedragsverandering voor ons twee belangrijke speerpunten.

Generatiekloof in aantocht: voorkom mismatch met jonge professionals. (2016, 2 april)

Toekomst van werk

Globalisering, artificial intelligence en robots: het zijn slechts enkele verschijnselen van hoe onze wereld verandert. Hoe werk er in de toekomst uitziet, dat weten we nog niet precies. Wij mensen vinden het moeilijk om met veranderingen om te gaan. Het is onze ‘oer ik’ die zich hiertegen verzet. Zelfmanagement en zelfredzaamheid zijn belangrijke vaardigheden om met plezier te blijven werken. Beiden zijn altijd onderdeel van onze cursussen.

Achor, S. (2012). Positive Intelligence. Harvard Business Review, 01.

Positieve psychologie

Bevlogenheid, ervaring en energie: het zijn enkele kenmerkende eigenschappen van onze trainers. Het onderwerp werkgeluk is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Toch werd hier al sinds de jaren ‘30 van de vorige eeuw onderzoek naar gedaan. Werkgeluk bouwt voor een belangrijk deel voort op de positieve psychologie. Deze tak van psychologie richt zich op de kracht van mensen, waar andere stromingen zich vooral richten op de de zwaktes van mensen.

Spreitzer, G., & Porath, C. (2012). Creating Sustainable Performance. Harvard Business Review, 01.

Ontmoet onze deskundige

Eva van der Last

Eva is de oprichtster van Werkgeluklab en sinds 2009 mede-eigenaar van Aenova. Eva heeft ruime ervaring als personeelsadviseur bij grote en kleinere organisaties in zowel de profit als non-profit sector. Daarnaast gaf Eva les in het middelbaar beroepsonderwijs en is zij een ervaren coac

Eva van der Last

Wie is Eva?

Eva studeerde Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid en heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van Human Resource Management opgedaan. Daarnaast heeft Eva haar 2e graad bevoegdheid als docent Omgangskunde. Eva werkte bij zowel profit als non-profit organisaties, zoals Getronics en de Raad voor Rechtsbijstand. Als docent heeft zij in opdracht van de Belastingdienst bijna drie jaar bij een ROC voor de klas gestaan. Door haar grote interesse voor de arbeidsverhoudingen in Nederland heeft Eva zich verder verdiept in het onderwerp werkgeluk en heeft zij het programma ‘Het Rendement van Geluk’ aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam gevolgd. Inmiddels is Eva gekwalificeerd werkgelukdeskundige.

Samen met haar echtgenoot Hans is Eva sinds 2009 eigenaar van Aenova, een organisatie waarin zij met 20 medewerkers dagelijks werken aan het bedenken en ontwikkelen van oplossingen die organisaties in staat stellen medewerkers leuker en makkelijker te laten werken. Ons motto is niet voor niets: Aenova – meer waarde uit tijd. Onderdeel van Aenova is Werkgeluklab. Deze tak biedt talentontwikkeling, workshops, trainingen en lezingen én coacht bedrijven, teams en medewerkers op het gebied van werkgeluk. Onze missie: Werkend Nederland gelukkiger maken!

Bekijk ons cursus aanbod

Veelgestelde vragen
Wat is werkgeluk?

Werkgeluk is een bewezen model om actief aan gelukkige medewerkers te werken.

Waarom is werkgeluk zo belangrijk?

Werkgeluk draagt op verschillende manieren bij aan je organisatie. Zo zijn gelukkige medewerkers innovatiever, behalen zij een hogere productiviteit, zijn ze minder vaak ziek en generen ze meer omzet. Daarnaast hebben organisaties die aandacht besteden aan werkgeluk een betere recruitment en blijven medewerkers vervolgens langer bij de organisatie.

Op welke manieren helpen jullie mij werkgeluk te realiseren binnen mijn organisatie?

Er zijn verschillende manieren waarop we je kunnen helpen. De twee laagdrempelige manieren zijn 1) een gesprek waarin we je laten kennismaken met werkgeluk en 2) een quickscan om bloot te leggen waar in jouw organisatie de ruimte ligt om aan werkgeluk te werken. Daarnaast kunnen we analyseren waar de talenten van je medewerkers liggen en hoe je deze kunt inzetten. We helpen we je met ‘het nieuwe beoordelen’ door middel van het ‘Go Grow Ontwikkelspel’. Ten slote kunnen we structureel meten wat het niveau is van werkgeluk in jouw organisatie en je helpen de sleutels van werkgeluk te implementeren.

Wat is Aenova?

Aenova is het moederbedrijf waaruit Werkgeluklab is ontstaan. Aenova staat voor alles voor een gelukkige werkdag. Dit doen zij door middel van slimme software en diensten. Werkgeluk staat dus centraal bij alles wat Aenova doet en ontwikkelt.

Kan ik Werkgeluklab ook invliegen?

Onze adviestrajecten, trainingen en workshops kunnen bij ons worden gegeven en we kunnen ook naar jou toekomen.

Werkgeluklab inschakelen

Werkgeluklab is onderdeel van Aenova, een modern bedrijf in Delft dat met verschillende concepten, tools en diensten alles voor een gelukkige werkdag mogelijk maakt.

Met twintig (gelukkige) medewerkers draagt Aenova dagelijks (in)direct bij aan het werkgeluk van honderdduizenden medewerkers, in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Uit de wens om alle medewerkers in Nederland gelukkig te maken is Werkgeluklab geboren.

Contact met Werkgeluklab

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@werkgeluklab.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

015 – 213 61 44

Op werkdagen zijn wij beschikbaar tussen 09:00 en 17:00. 

E-mailadres