Hoe kan ik meerdere velden tegelijk aanpassen?

Om meerdere velden tegelijk te wijzigen kent Tim de functie “Meervoudig veldwaarde aanpassen”. Je kunt deze functie op de volgende manier gebruiken:

• Selecteer in de tabel alle records waarvoor je een bepaald veld wilt wijzigen.
  • Klik met de rechtermuisknop op de kolomtitel van het veld dat je wilt wijzigen.
  • Kies “Veldwaarde aanpassen”.
  • Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u de nieuwe waarde van het veld kunt invullen. Dit kan een code, tekst of vinkje aan/uit zijn.
  • Klik op de knop Alle … geselecteerde records wijzigen om de wijziging door te voeren.

Niet alle velden kunnen met “Veldwaarde aanpassen” worden gewijzigd. Voor sommige bijzondere velden (bijvoorbeeld opmerkingsvelden of unieke velden) kunnen niet op deze manier gewijzigd worden.

Let bij het gebruik van deze functie wel goed op welke wijzigingen je doorvoert, je kunt dit namelijk niet zomaar ongedaan maken.