Hoe kan ik licenties vrij maken?

Wanneer je aan het maximum van het aantal licenties zit, kun je deze opschonen en licenties vrij maken. Dit kun je op de volgende manier doen. Ga hiervoor via de menubalk naar ‘Bestand à Systeembeheer à Gebruikersbeheer’.

Nu kom je in de gebruikersbeheer tabel waar je naar de ‘filter’ in de bovenste balk gaat. Selecteer de filter ‘Licentie overbodig’.

Hierna verschijnen alle medewerkers die zowel een einddatum in de personentabel hebben als een licentie. Als er meerdere personen naar voren komen, selecteer je ‘Shift + select (met de verschillende personen)’.

Ga naar de kolomkop ‘licentie’ en Klik op de rechtermuisknop. Kies vervolgens de optie ‘veldwaarde aanpassen’.

Je laat de selectie ‘Licentie’ leeg en bevestig de actie met ‘Alle X geselecteerde records wijzigen’. Hierna zijn de licenties vrijgemaakt.