Hoe kan ik automatisch licenties vrijmaken?

Je kunt periodiek een taak laten draaien, die automatisch de licenties vrij maakt. Ga hiervoor via de menubalk naar Bestand > Systeembeheer > Taken.

Selecteer het groene plus linksboven en selecteer bij type ‘Licenties gebruikers uit dienst verwijderen en accounts blokkeren’.

Geef de rapportage hierna een ‘Naam’, eventueel een ‘Omschrijving’ en ga naar ‘Instellen’ om de terugkeerfrequentie van de taak aan te selecteren. Geef de ‘herhalingstype’ aan en de startdatum + tijd. Bevestig met OK en in de taak instellingen wederom. Nu staat de taak ingesteld en zal het periodiek draaien. In onderstaand kennisbank artikel kun je terug vinden hoe je terugkeerfrequentie kunt instellen.