Hoe installeer ik een (proef)licentiebestand

Het licentiebestand wat toegestuurd wordt is een zip-file, die drie bestandjes bevat:

De TimN.lic is het de daadwerkelijke licentie die ingelezen moet worden. Als applicatiebeheerders kun je bij een reeds draaiende versie van Tim de licentie vervangen met de cliënt via het menu Bestand -> Systeembeheer -> Importeer licentie.

In het tekstbestand (.txt) is de inhoud van de licentie terug te zien.

Systeembeheerders kunnen het licentiebestand rechtstreeks in de server directory kopiëren. Als het om een proeflicentie voor bepaalde duur gaat is het handig de originele licentie te hernoemen naar timn.lic.prev. Deze wordt na de proefperiode automatisch teruggezet.