Inzicht in thuiswerken met urenregistratie

Veel organisaties gaan ervanuit dat urenregistratie het doel heeft om inzicht te geven in het aantal gewerkte uren, en dat klopt ook. Maar urenregistratie software kan zoveel meer voor jouw organisatie betekenen. Inzicht in thuiswerken is belangrijker dan ooit tevoren. 

Inzicht in thuiswerken

Wij werken nu al meer dan een jaar thuis, de kans is groot dat jij dat ook doet. Daarom is het registreren van uren en werkzaamheden nu extra belangrijk. Niet om te controleren wie hoeveel uur waaraan heeft besteed, maar juist om de medewerker te helpen. Te beschermen zelfs.

Door het thuiswerken is er veel veranderd in de werkethiek van medewerkers. Want iedereen heeft het zwaarder en dus ook de organisatie waarvoor je werkt. Hierdoor durven medewerkers zich minder snel ziek te melden vertelt een artikel van Business Insider ons. Er is een grotere angst dat ze hierdoor de baan verliezen of het is een vorm van compassie voor het bedrijf waarvoor er wordt gewerkt. Kortom, de grenzen van de medewerkers verschuiven. 

Urenregistratie is een controle

Het idee leeft dat urenregistratie een controle is op de gewerkte uren, en ook dat klopt. Maar dit heeft ook weer een voordeel voor de medewerker. Uit onderzoek van PW.net blijkt dat medewerkers die thuiswerken sneller teveel uren maken vergeleken met werknemers die op kantoor werken.  Urenregistratie geeft dus ook inzicht op medewerkers die te veel werken. 

Dit kan op de lange termijn het gevolg hebben dat er meer en vooral langdurige uitval optreedt. Met hulp van tijdschrijf software krijg je inzicht op de medewerkers of groepen die het meeste risico hierop lopen. Dit bespaart je als organisatie erg veel kosten die met langdurig uitval van personeel gepaard gaat.  

Maar natuurlijk is het vanuit het menselijk oogpunt nóg veel belangrijker voor het welzijn van de medewerker. 

inzicht in thuiswerken timenterprise aenova 2

Voor veel medewerkers is dit nieuw

Wanneer je met een groot project start calculeer je ook de werkuren in. Na jarenlang ervaring kun je heel goed inschatten hoeveel tijd er nodig is om een project succesvol af te ronden. Maar, nu zijn de omstandigheden veranderd. 

Met urenregistratie kun je in real time bij houden hoeveel uur er aan een project wordt gewerkt. De werk situatie is nu eenmaal anders en dit heeft ook invloed op de uren die in het project gestopt worden. Met de juiste software kun je in real time bij houden waar de werktijd ingestopt wordt. 

Nu veel medewerkers thuis werken heb je als organisatie minder zicht op waar jouw medewerkers tijd aan besteden. Urenregistratie geeft je de mogelijkheid om tijdens het project bij te sturen. Zo kun je jouw medewerkers zo efficiënt en gezond mogelijk in zetten.  

Dit bericht delen

Contact met Aenova

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@aenova.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

E-mailadres