Workshop:

Van werkdruk naar werkgeluk

Wat gaan we doen?

Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor mensen te hoge werkdruk ervaren. Werkdruk dat zich uit in stress. Hoewel stress een gezonde reactie kan zijn op een uitdagende situatie waardoor men goed presteert, is het verstandig voor medewerker en organisatie te voorkomen dat te veel werkdruk leidt tot ongezonde chronische werkstress.

Welk soort werkdruk ervaren de mensen in jouw organisatie? Is het feitelijke werkdruk; te veel werk met te weinig mensen in te weinig tijd? Of een gevoel van werkdruk; bang om afgerekend te worden op gemaakte fouten, te weinig ruimte om het eigen werk in de richten, onder- of overvraagd zijn of een moeizame relatie met de leidinggevende. Een overweldigend gevoel van stress is altijd een signaal. De kunst is uit te zoeken waar jouw drukte en stress vandaan komt.

(Ongezonde) stress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Te veel stress leidt altijd tot ziekte in welke vorm dan ook.

Na de Workshop ...

  • Weet je welke soorten werkdruk er zijn;
  • Weet je wat de lichamelijke gevolgen van ongezonde stress zijn;
  • Weet je dat focus het antwoord is: less is more;
  • Herken je (te veel) stress bij een collega of medewerker;
  • Weet je welke elementen van invloed zijn op werkdruk van medewerkers;
  • Heb je theoretische basiskennis uit welke elementen werkgeluk bestaan;
  • Weet je wat jij als leidinggevende kan doen om het werkgeluk van haar medewerkers te verhogen.

Voor wie is de Workshop ?

Leidinggevenden die zelf hoge stresslevels ervaren en/of dat bij medewerkers zien. HR managers die zich willen oriënteren op de combinatie werkdruk en werkgeluk en hoe deze elkaar beïnvloeden. Of bijvoorbeeld OR leden die dit onderwerp in de organisatie ter sprake willen brengen.

Wanneer wordt de Workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op aanvraag, maar er zijn ook open inschrijvingen om deze workshop te volgen. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.

Waar wordt je verwacht?

Wij geven de training graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Wil je even weg uit de dagelijkse routine? Dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de Workshop ?

De workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ duurt 1 dagdeel (4 uur).

Wat is de investering?

De investering voor deze workshop hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens achter, wij nemen graag contact met je op!

Contact met Werkgeluklab

Heb jij een algemene vraag, een persaanvraag of tips/suggesties om bij te dragen aan een gelukkige werkdag? Mail naar info@werkgeluklab.nl (of gebruik het contactformulier).


Telefoonnummer

015 – 213 61 44

Op werkdagen zijn wij beschikbaar tussen 09:00 en 17:00. 

E-mailadres